Vasket sand pris

Når du bestiller sand hjem, bør du tænke over, hvilket formål det skal bruges til. Der er nemlig stor forskel på, om sandet skal bruges i ungernes sandkasse, eller om det skal bruges i forbindelse med, at du støber en sokkel eller et nyt gulv. Skal sandet bruges til at blande i cement eller bruges som belægning under havefliser, så er det en virkelig god ide at investere i vasket sand.

Hvad er vasket sand?

Vasket sand adskiller sig fra almindeligt sand på den måde, at det er blevet udvasket for ler og øvrige materialer, som ikke bør indgå heri, hvis du altså skal bruge det i forbindelse med et byggeri. Vasket sand er således 100 procent rent, da det altså ikke indeholder andre jordtyper. Det betyder, at det er let at arbejde med og samtidig giver de bedste resultater i den sidste ende. Ude på landets byggepladser benytter man derfor kun vasket sand, når der skal støbes et fundament eller udføres andre opgaver, der kræver en god cement. Vasket sand kan også benyttes i din have i forbindelse med jordforbedring. Endelig så kendes vasket sand også under navne som afretningssand, bundsikringssand og sandkassesand.


Youtube video af Grus direkte

Få det bedste produkt til sandkassen

Vasket sand kaldes som sagt også for sandkassesand. Det gør det, fordi det er vasket fri for ler og andre jordtyper. Dermed er det også helt perfekt at putte i dine børns sandkasse. Sandet er virkelig godt at lege i, da der ikke dukker lerklumper og andre ubehageligheder frem. Med vasket sand får dine børn det helt perfekte produkt at bygge sandslotte og andre figurer af. Når du er på udkig efter det gode sand til sandkassen, skal du være opmærksom på, at vasket sand nogle steder også bærer navnet havsand eller strandsand. Der vil ofte være tale om den samme gode kvalitet, men det skader jo ikke at spørge leverandøren, inden du får sandet bragt hjem til ungernes sandkasse.

Vasket sand under dine belægningssten

Skal du have lagt belægningssten i indkørsel eller til en ny terrasse i baghaven, så er det et af de projekter, du sikkert selv ville kunne udføre. Underlaget til havefliser og belægningssten består typisk af et bundsikringslag, et lag stabilgrus samt af et afretningslag. Til både bundsikring og afretningslaget er vasket sand helt perfekt. Det kan du de fleste steder købe hjem i enten big bags, store sække eller ved at møde frem med din trailer, og så selv fylde det sand på, du skal bruge til dit gør-det-selv projekt. Det kan dog være sin sag at udregne hvor meget grus og vasket sand, du skal bruge til dit byggeprojekt. Derfor har mange leverandører af vasket sand lavet en beregner på deres hjemmeside, der hjælper dig med at få indkøbt den helt rette mængde af både sand og stabilgrus.

Hvad koster vasket sand?

Da vasket sand er vasket fri for ler, og samtidig også er harpet, så er det selvfølgelig lidt dyrere end helt almindeligt sand. Men ønsker du et godt resultat for dit byggeprojekt, er pengene givet rigtig godt ud, når du vælger at købe vasket sand.