Strandsand pris – Hvor kan jeg købe det billigt?

Med strandsand får du noget rigtig godt sand. Netop dette sand har utrolig mange nyttige funktioner. Det bløde strandsand gør sig blandt andet rigtig godt som sandet i bønenes sandkasse eller som underlag ved diverse legeområder og legetårne. Udover legeområderne kan strandsand også bruges som fugesand og dermed til at fuge forskellige flisebelægninger. Samtidig kan sandet også bruges til finpuds og mørtel samt til vandskuring. Altså har strandsand mange funktioner og kan udnyttes til rigtig mange ting på udendørsarealerne omkring din bolig.

Hvad koster strandsand?

Hvis du er interesseret i at købe strandsand til forskellige formål hjemme hos dig, kan du købe det til yderst fornuftige priser. For blot 1.000 kr. kan du købe op imod et ton strandsand og for det kommer du langt, hvis du eksempelvis skal anlægge en sandkasse eller et lille legeområde. Skal du bruge mere end et ton, kan du få nogle ekstra gode mængderabatter. Jo mere strandsand du køber, jo større bliver mængderabatten pr. ton. Derfor ligger strandsand altså heller ikke i den helt dyre ende, når det kommer til de forskellige typer af sand. Men derimod ligger det i en rigtig fornuftig prisklasse, så skal du bruge rigtig meget, skal du altså ikke være bange for, at det bliver den helt store udgift i budgettet.

hænder med sand

Hvad vejer strandsand?

Med strandsand kommer du hurtigt langt for 1.000 kg. Med en massefylde på 0,6 m3 strandsand får du nemlig 1 ton sand. Og med en masse på 1.000 kg sand, kan du dække omtrent 15 m2, hvis du bruger et lag på 3-5 cm. Det betyder altså, at for bare 1-2 ton strandsand kan du allerede lave en fornuftig lille sandkasse til dine børn. Er du i tvivl om hvor meget strandsand du skal bruge, kan du med beregneren få hjælp til udregningen og få udregnet, hvad du skal bruge til lige præcis den størrelse sandkasse, som du planlægger at lave eller, hvad du ellers måtte overveje at bruge sandstrand til. På den måde kan du også hurtigt få et overblik over budget, du bør stille til rådighed for at købe nok sand til dit projekt.

Beregn hvor meget strandsand du skal bruge

Der vil være stor forskel på, hvor meget strandsand du skal bruge alt efter, hvad du skal bruge sandet til. Skal sandkassen genopfriskes kan det være nok med et tyndt lag, og derfor skal du ikke bruge meget. Men skal du anlægge et helt legeområde under legetårnet, er du ude efter et større læs, for at kunne dække det hele. Med denne beregner kan du hurtigt få hjælp til at udregne, hvor meget sandstrand du bør købe ind. Indtast blot alle oplysninger på det pågældende område i felterne og få herefter en hurtig og præcis udregning på, hvor meget sandstrand, du skal bruge.

Køb strandsand til sandkassen og børnenes legeområder

Med strandsand får du noget sand i blødt og lækker kvalitet. Blandt andet derfor egner det sig også rigtig godt som sandet i børnenes sandkasse. Strandsand er nemlig blødt at sidde i, og samtidig er det rigtig godt sand til at lave både sandslotte og sandkager ud af. Samtidig giver strandsand masser af gode associationer og minder fra stranden og de mange timer, som man kan bruge på at lege og pjaske rundt i vandkanten. En sandkasse kan skabe glæde hos mange børn. I sandkassen kan der nemlig bruges mange timer på sjov og leg og på at bygge sandslotte og lave sandmad. I sandkassen er der ikke grænser for, hvor fantasien kan føre børnenes lege hen. Udover sandkassen er strandsand generelt også rigtig godt at bruge i andre forskellige legeområder. Planlægger du eksempelvis et legeområde med et legetårn eller rutsjebane, kan du med stor fordel vælge at bruge strandsand som underlag. Strandsand er nemlig enormt stødabsorberende og derfor vil det være behageligt og blødt at lande i for dine børn, når de rutsjer eller klatrer rundt på legetårnet. Kort sagt vil du altså ikke fortryde valget af strandsand til de forskellige aktivitetsområder til børn i haven. Det kan nemlig danner rammerne om mange gode timer med sjov og leg i haven.

Læs også vores indlæg om vasket sand priser.

Billig sandstrand til mørtel og fugesand

Udover at sandstrandet er meget velegnet til at bruge i sandkasser og på legeområder, er sandet også meget velegnet til forskelligt håndværk. Blandt andet kan det bruges som fugesand og dermed til at fuge forskellige flisebelægninger. Man skal blot være opmærksom på at strandsand består af små runde korn, som gør at sandet ikke pakker sig. Men det betyder også, at det godt kan skylle væk i kraftige storme eller nedbør. Udover at bruge sandet til at fuge med, kan det også bruges til finpudsning og i mørtelblandinger. Ydermere kan det faktisk også bruges til vandskuring. Strandsand har altså dermed mange gode funktioner. Køber du sandet hjem, kan du altså bruge det til flere ting end bare at genopfriske børnenes sandkasse.