SF sten – Alt du skal vide

Står du og skal have en ny indkørsel eller terrasse, så vil belægningsstenen SF sten være et oplagt valg. Her kan du læse mere omkring de muligheder du har, hvis du vælger SF sten.

Hvad er SF sten?

En SF sten er en almindelig og klassisk belægningssten, som er lavet af beton, og kommer i forskellige størrelser og tykkelser. Tykkelsen har indflydelse på, hvor meget stenen kan bære. En SF sten med en tykkelse på 6 cm, er beregnet til at kunne bære en personbil, og er derfor også den SF sten, der er mest populær. Dertil kan du også få SF sten, der er både 8 og 10 cm tykke. Disse er i højere grad beregnet til større pladser med tungere trafik, som for eksempel en parkeringsplads. Et af kendetegnene ved SF stenene er, at de aldrig er firkantede. De har nemlig en form, der minder om et s. Derudover kommer stenene også i forskellige farver, både sort og grå, hvortil de grå SF sten er de mest populære. Vægten på stenene afhænger selvfølgelig også af, hvor store stenene er. Vægten måles i kvadratmeter, og en standard SF sten med en tykkelse på 6 cm, vejer cirka 130 kg pr. kvadratmeter. De stiger selvfølgelig i vægt, jo tykkere stenen bliver. Man kan regne med, at der bliver lagt 50 kg ekstra til pr. kvadratmeter, når tykkelsen hæves med 2 cm.

Du kan også læse mere om andre typer af belægningssten her.

Hvad kan SF sten bruges til?

SF sten kan have mange forskellige funktioner, da du kan finde forskellige varianter af dem. De er oplagte til indkørsler og terrasser. SF sten giver et andet udtryk end almindelige firkantede fliser, da de har nogle skæve former. Det at de har disse former, skaber et rigtig stærkt og solidt underlag for din bil eller din terrasse, da stenene ligger i spænd og har meget svært ved at rykke sig. Derfor er SF sten også oplagte til større pladser, såsom store parkeringspladser. Her kan man kombinere belægningen med græsarmering, og på den måde opnå en god dræning, så man ikke oplever store samlinger af regnvand på pladsen. Derudover har du med SF sten også mulighed for at skabe en personlig indkørsel eller terrasse. Da stenen kommer i forskellige farver, kan du skabe et mønster på overfladen, men du kan også vælge at lade den være ensfarvet. Dette er også brugbart på parkeringspladser, da man dermed kan markere, hvor der for eksempel er parkeringsbåse.

Hvordan lægger man SF sten?

Stenen kan være svære at lægge selv og derfor anbefales det, at du får hjælp af en brolægger. En brolægger har nemlig det rette udstyr og maskiner til at lægge lige netop disse sten, da det er vigtigt, at de går i spænd med hinanden.

Så hvis du ønsker et godt resultat, uden bekymringer om ujævnheder og skævheder, vil det være en oplagt at ringer efter en professionel.

Hvad koster SF sten?

Prisen for SF sten bliver beregnet i kvadratmeter og afhænger af tykkelsen og farven på stenene. En standard 6 centimeters SF sten koster cirka 85 kr. pr. kvadratmeter. Prisen stiger altså, hvis du ønsker tykkere sten. Derfor koster SF sten med en tykkelse på 8 cm cirka 97 kr. pr. kvadratmeter og SF sten med en tykkelse på 10 cm 122 kr. pr. kvadratmeter. Dertil bliver stenene endnu dyre, hvis du ønsker dem i sort, da de har fået ekstra behandling. Fordi SF stenene ikke er lige, kan du købe sidesten, som skaber lige kanter. Disse sidesten koster cirka 5,50 kr. pr. styk. Dette er kun sten, du skal bruge rund i kanten, og derfor beregnes det stykvis.