Ny terrasse pris – Hvad koster det at få lagt fliser?

Er det tid til en ny terrasse? Og hvad koster det at få lagt en ny terrasse? Du kan via 3byggetilbud.dk modtage 3 uforpligtende tilbud på, hvad det vil koste at få lagt lige præcis den terrasse du drømmer om. Det er 100% gratis og uforpligtende. Det eneste du skal gøre er, at udfylde opgavebeskrivelsen, hvorefter 3 kompetente firmaer vil byde ind med en pris på opgaven.

Derfor er det en god idé at få terrassen lavet af en professionel

Når du skal have lavet en ny terrasse, har du valget imellem at lave den selv eller få den lagt af en fagmand. Vil du gerne se et godt resultat inden for en tidsramme, er det en god idé at få en professionel på opgaven i stedet for selv at kæmpe med det.

Det er selvfølgelig dyrere at få lavet sin nye terrasse for sig end at lave den selv, men til gengæld er der også store fordele ved det:

  • Du får en professionel lagt terrasse – altså en terrasse, der fungerer fra starten af og holder i mange år
  • Du sparer værdifuld tid ved ikke at gøre det selv
  • Du modtager vejledning fra en professionel som kender sit fag og ved hvad den bedste løsning for dig er
  • Du slipper for at bekymre dig om du gør noget forkert

Der er altså rigtig mange fordele ved at få professionelle øjne på sagen. Pengene du bruger på at få lagt din nye terrasse vil være godt givet ud, da det betyder at du slipper for at tænke på en hel masse ting – det klarer fagmanden for dig.

Fagmanden sørger for at have de rette materialer og det rette værktøj, så du ikke skal bruge tid på det. Du skal i stedet kun koncentrere dig om at vælge de helt rigtige fliser. Til det valg får du selvfølgelig råd og vejledning fra din fagmand, så du kan være sikker på at du vælger rigtigt. Kaster du dig alligevel ud i et gør-det-selv projekt, så undgå disse typiske fejl, som Bolius har samlet.

Vælg de rigtige fliser til terrassen

Har du tænkt på at få lavet en ny terrasse i noget tid, har du måske allerede været inde og kigge priser på de forskellige fliser. Hvis ikke du har smugkigget selv, får du her en beskrivelse af de mest populære typer og hvad kvadratmeterprisen på dem typisk ligger på:

Holmegårdssten

Hvis ikke du har hørt navnet holmegårdssten før, kan det være du har stødt på Herregårdssten, bondesten eller slotsbrosten. Kært barn har mange navne, og i dette tilfælde dækker de alle over den populære betonflise, som typisk måler 14 x 21 x 6 cm. Denne type sten – og terrasser med fliser generelt – kræver mindre vedligehold end fx træterrasser og bidrager til en holdbar og robust terrasse. Læs mere om fordele og andet i Bolius’ artikel om flise- og stenterrasser.

Afhængigt af hvilken type og farve holmegårdssten du ønsker, vil en lav pris typisk ligge på 70 – 90 kr. pr. m­­­2.

Granitflise

Ønsker du et mere naturligt udtryk end den klassiske betonflise, kan en granitflise være et godt valg. Denne natursten er dog en del dyrere end betonflisen.

Afhængigt af granittypen og stenkvaliteten vil du kunne komme til at skulle give fra 300 kr. og helt op til 900 kr. pr. M2 flise, selvfølgelig  afhængigt af hvad du vælger. Det er omtrent mindst tre gange dyrere end betonflisen, men til gengæld får du en også super flot flise med sjæl til din nye terrasse.

Skifersten

Skifer er ligesom granit et naturmateriale, som giver et organisk look som terrasse. Skifer er en mat sort sten, som giver en meget holdbar terrasse samtidig med den bare er så flot at se på.

Skifer er uden tvivl et smukt naturmateriale, men det spejler sig også i prisen. En typisk kvadratmeterpris på skifer vil ligge fra 400 kr. hvis man selv skal ud og købe materialerne.

Terrasse pris – Hvad koster det?

For at give dig en nogenlunde idé om hvad du vil komme til at skulle give pr. M2 lagt flise, kan for:

  • Holmegårdssten være kr. 500 pr. m2 ekskl. Moms,
  • Granitsten være kr. 650 pr. m² ekskl. Moms,
  • Skifersten være kr. 900 pr. m² ekskl. Moms

Husk på at du ved at vælge at få lagt din nye terrasse for dig selv slipper for at skulle lave alt arbejdet, sparer en stor del tid og får leveret en gennemført terrasse til tiden som kan holde i mange år. Læs også XLs guide til valg af de rette materiale til træterrassen her.

Video: Træterrasse – gør det selv

Det er selvfølgelig også en mulighed at lave din helt egen terrasse. Herunder giver en byggeekspert fra Jem & fix dig en god vejledning til hvordan du kommer i gang, hvis du vil bygge din egen træterrasse.

Få et uforpligtende tilbud på din nye terrasse

Vil du have et helt præcist bud på hvad det vil koste at lægge din nye terrasse, skal du have fat i et tilbud på fliselægning. Det kan du få uforpligtende de fleste steder, og det skal du endelig bare benytte dig af.

En fagmand har netop mange års erfaring i faget med i bagagen, og det betyder at han ved præcis, hvordan terrassen skal lægges. Selv hvis du er erfaren gør-det-selv-mand eller -kvinde, vil fagmanden kunne ordne terrassen for dig så du er sikker på det er gjort ordentlig.

Der skal derfor lyde en stor opfordring til at du tager fat i din lokale anlægsgartner eller brolægger og forhører dig efter et tilbud på arbejdet. Du kan desuden benytte dig af at få 3 gratis byggetilbud fra lokale fagmænd, så du er sikker på at få det bedste tilbud at benytte dig af.

Sådan virker 3byggetilbud.dk