Nyt badeværelse pris – Hvad koster renovering af badeværelse?

Hvad koster et nyt badeværelse? Hvordan får jeg den billigste renovering af badeværelset? Det er nemt. Hos 3byggetilbud.dk kan du nemlig 100% gratis og uforpligtende modtage 3 tilbud på at få lavet det badeværelse du drømmer om.

Udfyld opgavebeskrivelsen hos 3byggetilbud.dk, herefter vil 3 relevante firmaer byde ind på opgaven med et konkret tilbud. Du kan nu vælge at acceptere ét af tilbuddene, hvis du er tilfreds med prisen.

I mange danske hjem er badeværelset det absolut vigtigste rum. Badeværelset skal helst være både rummeligt, rent og pænt, og et behageligt sted, som er indbydende og lækkert.

Det er her vi primært fokuserer, når vi skal vælge ny bolig, og det er også her mange vælger at lægge en indsats for at øge en lejligheds eller et hus’ vurdering inden et salg. Vores krav og ønsker til badeværelset ændrer sig med tiden, og derfor er der også mange som jævnligt ønsker små eller større ændringer til deres badeværelse – enten gennem en renovering eller et helt nyt badeværelse.

Er du også en af dem, der går med drømme om et nyd badeværelse, eller er du bare nysgerrig på at vide mere til fremtiden? Så er du kommet til det rette sted. Med denne guide hjælper vi dig igennem, hvad du skal overveje, når du vil have nyt badeværelse. Læs med her og bliv klogere på, hvordan du skal bære dig ad, hvad du skal regne med at betale, og hvordan du selv kan gøre projektet både sjovere og billigere.

Pris på et nyt badeværelse? Afdæk dine behov og ønsker for et overslag

Et nyt badeværelse er ikke noget billigt projekt, men der er faktisk en hel del ting, du selv kan gøre for at sikre, at dit budget ikke skrider ud af kurs.

Først og fremmest bør du grundigt overveje og kortlægge hvilke behov og ønsker, du har til dit nye badeværelse. Her kan det være en fordel, at du både gør dig tanker om, hvilke elementer du gerne vil have, og hvilke materialer, du ønsker. Jo mere konkret du kan være, desto nemmere bliver det for dig at lave et overslag på den samlede pris af hele projektet.

Her er de ting, du med fordel kan overveje:

  • Hvor stort skal badeværelset være? Ønsker du et nyt badeværelse i samme rum som et gammelt badeværelse står i lige nu, eller ønsker du en udbygning for et større eller helt nyt badeværelse?
  • Hvilke sanitære installationer ønsker du?
    Disse indebærer typisk et toilet, en håndvask, og et bad, men det kan være du har særlige ideer til, at du både ønsker brusebad og badekar, eller for eksempel godt kunne tænke dig at have to vaske på badeværelset.
  • Hvilke elementer udover de sanitære installationer, kunne du tænke dig?
    Her drejer det sig både om opbevaringsplads, indbyggede spejle, samt eventuelt hvor dør(e) og vindue(r) skal placeres.
  • Hvilke materialer skal badeværelset bygges af?
    Her gælder det både de sanitære installationer, men også hvilket gulv og hvilken vægbeklædning, du kunne tænke dig. De fleste badeværelser i dag har klinker eller fliser på både gulv og væg, men der er mange andre muligheder at vælge imellem (for eksempel sten, beton eller epoxygulv).
  • Er der nogle særlige detaljer, du vil have med?
    En del mennesker ønsker at sætte deres eget unikke præg, når de får lavet badeværelser, og det kan være du selv har ideer til nogle detaljer, du gerne vil have med. Det kan for eksempel være særlige mønstre i fliser eller klinker, en helt særlig form for belysning på badeværelset, eller at der skal indarbejdes et specielt møbel eller stykke kunst som en del af rummet.

Når du har overvejet disse faktorer, vil det være langt nemmere for dig at indhente konkrete tilbud på, hvad dit nyt badeværelse kommer til at koste.

Hvad koster et nyt badeværelse egentlig?

Når du har gjort dig klar, hvilke ideer og ønsker du har til dit nye badeværelse, er du sandsynligvis stadig interesseret i, hvad de forskellige ting kommer til at koste. Et estimat på priserne kan nemlig også være med til at lette beslutningen om, hvilke elementer eller detaljer du ønsker at prioritere.

Prisen på et nyt badeværelse kan dog svinge betydeligt, og afhænger primært af følgende ting:

  • Hvor stort skal badeværelset være? (i.e. hvor mange nye elementer skal bruges).
  • Er der tale om et helt nyt badeværelse, eller en renovering af et gammelt?
  • Hvor meget af arbejdet vil du selv stå for, og hvor meget skal du betale dig fra at få lavet?
  • Hvor dyre er de materialer, du ønsker?

Lidt afhængig af, hvordan du balancerer de ovenstående faktorer, vil den endelige pris på et nyt badeværelse varierer. Du kan dog som udgangspunkt godt regne med at skulle af med omkring 25.000 – 30.000 kr. per kvadratmeter for et nyt badeværelse. Hvis du er kræsen med dine elementer eller detaljer kan du dog godt regne med at prisen er noget højere og måske tættere på 32.000 – 36.000 kr. per kvadratmeter.

Som udgangspunkt vil elementerne i et badeværelse være det, der trækker prisen op. Og derfor vil forskellen i prisen på et lille badeværelse og et stort badeværelse heller ikke være proportionelt – typisk vil et stort badeværelse kun være lidt dyrere end et lille eller mellemstort badeværelse, fordi du ofte stadig vil skulle bruge de samme nye elementer (toilet, vask, bad, armatur, rør, gulvvarme med mere).

Hvad skal du regne med at de nye elementer ca. vil koste dig:

  • Nyt toilet: Mellem 3.000 og 10.000 kr. inklusive installation. Prisen afhænger af, hvor simpelt eller komplekst et WC, du ønsker. For eksempel om det skal være stående på gulvet, hængende på væggen, om det skal have soft close funktion, og hvordan skyl-ud-funktionen skal være installeret.
  • Nyt badekar: Mellem 4.000 og 20.000 kr. alt efter om du ønsker det indmuret eller fritstående, samt hvilken størrelse, hvilket design, og hvilke detaljer du ønsker.
  • Ny håndvask: Mellem 300 og 5.000 kr. afhængigt af størrelse, design og materiale (for eksempel porcelæn, emaljeret stål eller marmor).
  • Nyt ventilationssystem: Mellem 500 og 1.500 kr. inklusive installation.
  • Nyt brusebad: Mellem 3.000 og 10.000 alt efter om du ønsker en fritstående brusekabine eller et indmuret brusehjørne, samt hvor stort du ønsker det.

Som du kan se, er der et stort spænd i pris selv på de enkelte elementer, så hvor dyrt eller billigt et nyt badeværelse bliver, kommer meget an på hvor kræsen du er, og hvor avancerede ting du vil have.

Renovering af badeværelse kan give dig et helt nyt hjem

Hvis du ikke har råd til et nyt badeværelse eller måske ikke behøver et helt så omfattende projekt, så kan du i stedet overveje at renovere dit gamle badeværelse. Dette er særligt relevant, hvis du i forvejen har et velfungerende badeværelse i din bolig, men godt kunne tænke dig et nyt udseende eller nye og flere funktioner. I mange tilfælde kan du nemlig nøjes med at renovere dit gamle badeværelse.

I mange tilfælde vil ny maling, nye klinker og måske ny belysning få badeværelset til at se helt nyt ud, og det kan således være en optimal løsning for dig, som måske ikke har det mentale eller økonomiske overskud til at skulle investere i et helt nyt badeværelse.

En renovering af badeværelset kan således være en virkelig god løsning, hvis de gamle elementer egentlig virker fint, men du blot ønsker et nyere og mere moderne udtryk på dit badeværelse.

Badeværelse renovering – kan du klare det selv?

En af de primære måder du kan spare penge på din renovering af badeværelset, er hvis du kan klare noget af arbejdet selv. Typisk vil en renovering bestå af mange og forskelligartede arbejdsopgaver, og hvis der er en eller flere af disse, du selv har mod på, så kan der altså potentielt være mange penge at spare.

Badeværelse renovering

Her er et par områder, hvor du typisk selv vil kunne lave noget af arbejdet:

  • Stå for den nye indretning: Her kan de fleste være med. Ny indretning (for eksempel et nyt spejl, nye planter, nye billeder, eller nye møbler) kan gøre underværker for et badeværelse. Der er her tale om ganske lavt hængende frugter, som du med fordel selv kan høste. Det kan være, du vil have en magasinholder ud på badeværelset, eller give det en anden stemning med en flot plakat. Det kan også være, du ønsker en håndklædeholder, som du selv kan sætte derud.
  • Ordn malerarbejdet selv: Også her kan de fleste stadig være med. Når du har besluttet dig for, hvilken farve – eller farver – dit nyrenoverede badeværelse skal have, så kan du i mange tilfælde også klare malerarbejdet selv. Bare husk at rengøre og klargøre vægge, inden du går i gang, og sørg for at udlufte og ventilere rigeligt, mens du maler.
  • Fiks de små reparationsopgaver: Er du fiks på fingrene, kan du i mange tilfælde klare de mindre opgaver med at reparere ting på badeværelset selv. Det kan for eksempel være huller og sprækker, som skal fuges eller spartles, eller det kan være en hylde som skal hænges op et nyt sted på badeværelset.
  • Læg fliser og klinker selv: Hvis du har mod på det, kan du også vælge at lægge dine egne klinker og fliser selv. Det kræver lidt teknik og øvelse, men det er faktisk muligt at gøre selv. Du kan eventuelt finde nogle videoer med instruktioner og gennemgange på nettet, og så starte ud med et lille og diskret område på badeværelset for at se, om det kan fungere. Hvis du lykkes med denne post, er der potentielt mange penge at spare på udgiften til håndværkere.

Når du selv tager ejerskab over noget af processen, kan du gøre projektet langt mere personligt, spændende og sjovt. Dog bør du ikke kaste dig ud i noget, som du ikke føler dig tryg ved, men kun de ting du selv har mod på at prøve. Det er dog ikke alle ting ved renovationen, som det anbefales at du selv kaster dig ud i. Visse opgaver kræver mere en bare lidt fikse fingre og en video at lære.

Her anbefales det ikke at du selv går i gang, medmindre du har erfaring:

  • Renovation af rør og afløb eller andet VVS-arbejde: Her kan du risikere alvorlige vandskader, hvis du ikke ved, hvad du laver, og det kan lynhurtigt blive en meget kedelig og dyr affære.
  • Installation af ny belysning eller nye stikkontakter: Hvis du ikke har elektrikererfaring, bør du aldrig forsøge at installere nye komplekse lysløsninger, og heller ikke begynde at pille ved stikkontakter. Det er langt mere sikkert og anbefalelsesværdigt at hyre en elektriker til denne del af renoveringen.

Husk også altid at badeværelset er et særligt rum, og at det er ikke lige som andre af husets værelser: Et badeværelse er et vådrum, og der er således nogle regler, du skal overholde, når du enten bygger nyt badeværelse eller renoverer dit gamle. For eksempel gælder det for vådrum, at gulvet skal være vandtæt.

Sådan virker 3byggetilbud.dk