brolæggersand bigbag – Se de bedste priser

Med brolæggersand kan du sikre et ordentlig underlag og dermed begynde med en god bund, når du skal lægge fliser eller sten i hjemmet. Det handler nemlig om at starte ud med en god bund og bagefter det korrekte afretningssand, således du får lagt et lige og samtidig stabilt lag fliser eller sten.

På den måde sikrer du også, at du kan få et jævnt lag fliser eller sten, som holder stabiliteten, og dermed ikke begynder at buge og skabe en ujævn overflade med tiden.

Brolæggersand bruges oftest som belægningssand og til afretning

bigbags med brolæggersand

Brolæggersand er sand, som bruges når du skal lægge en ny belægning af enten belægningssten eller fliser.

Når du skal lægge fliser eller sten er det først og fremmest meget vigtigt, at du tænker på bunden. Og det er her brolæggersandet kommer i spil. Bunden er nemlig helt og aldeles afgørende for kvaliteten af din fliselægning og dermed, hvor længe fliserne kommer til at ligge fuldstændig skarp og lige.

Hertil er det også vigtigt, at du overvejer hvor meget vægt fliser gennem tiden skal bære. Er det blot fliser eller sten, som skal bære helt almindelig gangtrafik eller skal de bære biler og mere tung vægt. Skal de bære tungt såsom biler, skal der nemlig en del mere brolæggersand til, end hvis det blot skal være gangtrafik.

Er det gangtrafik bør du grave min. 20 cm af jordlaget op, er det derimod biler og tung trafik, bør du grave min. 30 cm ned.

Når du skal lægge dine fliser eller sten, skal du bygge bunden op i 3 lag.

  • Først et gruslag, som hedder 062. Det betyder, at den største sten kan være op til 62 mm. Laget herefter hedder stabilgrus, som hedder 032. Hvilket betyder, at den største sten kan være op til 32 mm.
  • Til sidst og øverst bruger du afretningssand til, at lægge det der hedder afretningslag. Her bør du ligge mellem 3-5 cm. Her bruges 08 brolæggersand, som betyder, at det største korn er 8 mm. Alle disse slags brolæggersand kan fås i det der hedder Bigbag. En Bigbag betyder, at du får det sand, som du skal bruge, leveret i en stor “pose”.

Skal du lægge fliser i indkørsel, kan du læse mere om, hvordan du laver indkørsel her.

Hvad koster brolæggersand?

Prisen på brolæggersand er oftest ikke særligt høj. Så du ender sjældent med at skulle bruge en formue på det.

Mængden af det sand, som du skal bruge, kommer selvfølgelig meget an på hvor stort et område og hvilken slags trafik, du regner med at der kommer til at være på det område, du skal lægge fliser eller belægningssten på.

Brolæggersand har en vægtfylde på ca. 1,6 ton pr. m3.

Skal du bruge ca. 2 ton, kigger du på en pris, der ligger på omkring 1.200 kr.

Har du brug for hjælp til at udregne præcis hvor meget brolæggersand, du skal bruge kan du med fordel bruge udregneren herunder. Her skal du blot indtaste målene på det område, du skal lægge fliser på og herefter får du en nem og hurtig udregning på, hvor meget brolæggersand, du bør købe. Du kan herefter vælge det antal bigbags, du skal have leveret.

Brolæggersand afhentning

Du kan stort set altid selv hente sandet – enten i løs vægt eller i big bags. Derudover han du også få det leveret mod merpris. Så afhængig af dit behov, mængde og hvad du har af udstyr (trailer mv.), kan du overveje om du selv skal afhente eller få det leveret.