Hvad koster det at få lagt et nyt tag? Find den bedste pris her

Hvad koster et nyt tag? Hvilken type tag skal jeg vælge? Kan jeg selv lægge et nyt tag eller hvilket firma kan gøre det billigst? Alt dette får du svar på i denne guide.

Sne, slud, vind og regn slider hårdt på din tagbeklædning i årenes løb, og nu er det blevet tid til et nyt tag. Men hvor skal du begynde? Vi guider dig i processerne i forbindelse med det er at beslutte og få lagt et nyt tag til hus.

Et nyt tag kan ende med at spare dig penge på varmeregningen, hvis du vælger det rigtige. Men der er mange overvejelser at gøre sig.

I denne guide kan du finde råd for pris på nyt tag, tagrenovering og ombygning af taget. Her kan du finde alt den nødvendige information og således sikre dig du får valgt den rette løsning.

Hvad koster et nyt tag?

Prisen på taget afhænger selvfølgelig af, hvor meget du skal have lagt. Af den grund optælles prisen på taget ofte i kroner per m2.

Dernæst skal du overveje, hvilken tagbelægning du skal lægge. Her vil der selvfølgelig også være en stil at tage højde for i forhold til, hvilken tagbeklædning der udseendemæssigt passer bedst til netop dit hus.

Men når det er sagt, så er der klart en stor forskel på, om du lægger ståltag, som er den billigste løsning, eller om du lægger tegl, som er en af de dyrere, men også mere æstetiske løsninger.

Hertil skal du selvfølgelig beregne tilhørende udgifter på montering af tagrender, evt. skorstene, kviste og så videre.

Der kan altså være stor forskel i prisen på et tag, men det lægger sig typisk et sted mellem 100.000 – 300.000 kroner til et hus med tag på 100 – 200 m2.

Hvad koster et nyt tag pr. m2?

Din pris på et nyt tag pr. m² afgøres som sagt af valget af tagbeklædning. Nedenfor kan du se, hvad et nyt tag koster afhængig af den beklædning, du vælger:

  • Tegltag: 1.000 – 2.300 kr. pr. m2
  • Tagpap: 900 – 1.500 kr. pr. m2
  • Betontegl: 800 – 1.400 kr. pr. m2
  • Ståltag: 700 – 800 kr. pr. m2.

Disse estimater skal som sagt blot tages som cirkatal, da det kan variere fra opgave til opgave. Variationerne kommer i kvalitet, montering af tagrender, ovenlysvinduer og lignende og til sidst monteringen.

Du kan dog bruge denne tabel som en oversigt over prisforskellene hos de forskellige tagbeklædninger. Her er det tydeligt at se, at det især er i beklædningen, at prisen kan variere meget.

Derfor er det vigtigt at give lidt opmærksomhed til prisen, inden I lægger jer fast på den ene eller den anden nye tagbeklædning – også selv om jeres tag før har haft den ene eller den anden beklædning.

Hvad består en tagrenovering af?

Det er især eternittage og betontage, der kan drage fordel af en tagrenovering. Andre typer af tage kan selvfølgelig også renoveres, men de to tage nævnt ovenfor kan få lagt betydelige antal og år til deres levetid, når de har fået en renovering. Generelt består en renovering af 4 trin:

  1. Tagrensning: Stort set alle tagrenoveringer begynder med en rensning af taget, hvor det bliver præpareret til den videre renovation.
  2. Algebehandling: I dette step behandles og fjernes de alger, der må sidde fast på taget. Efter dette step kan den egentlige reparation begynde.
  3. Reparation: Så skal taget “lappes”, så det kommer til at se flot og ensformigt ud hele vejen rundt, og så det igen holder tæt.
  4. Tagmaling: Til sidst får den en gang maling, så resultatet kan skinne som helt nyt.

Tagrenovering kan altså være en altså en god løsning for dig, der blot er træt af udseendet af dit gamle og “trætte” tag.

Der er selvfølgelig meget der skal overvejes inden – til dette har Bolius skrev en god artikel om råd og ting du skal overveje inden. Er dit træ derimod utæt, eller er isoleringen dårlig, så er et nyt tag at foretrække for dig. Men hvilken type tag skal jeg vælge?

Skal taget males?

Tagmaling forlænger ikke taget levetid, men kan være med til at øge tagets værdi af kosmetiske grunde.

Det ser nemlig flottere og mere ensformigt ud, når taget er blevet malet, og det skinner i solen. Derfor vælger mange at tilkøbe dette til deres tagrenovering.

Her er det blot vigtigt, at taget er blevet renset for skidt og alger først. Ellers kan malingen faktisk være med til at nedsætte tagets levetid. Dette er klart bedst at få gjort professionelt, men malingen kan man godt klare selv, hvis man har hænderne ordentligt skruet på.

Hvilken type tag skal jeg vælge?

Når du har besluttet dig for, at du vil erhverve dig et nyt tag for de penge, det måtte koste, så skal du til at sætte dig fast på hvilket tag. Her er der flere ting, du bør have med i dine overvejelser:

  • Holdbarhed: Holdbarheden kommer til at have stor indflydelse på dit tag i det lange løb. Vil du gerne have et tag, der kan holde længe, indtil huset skal sælges, eller børnene skal overtage, så bør du gå efter tegl, som kan holde op til 50-70 år. Også kobbertag og naturskiftertag har en meget stor holdbarhed.
  • Vedligehold: Ønsker dit et tag med mindst mulig vedligehold, så bør du gå efter bølgeeternit og betontagsten. Her er meget lille vedligehold, men de holder til gængæld slet ikke lige så længe som andre tage. Eksempelvis holder et ståltag kun halvt så længe som et tegltag.
  • Stil: Sidst, men bestemt ikke mindst, så handler det selvfølgelig om stil. Selvom ståltaget er den billigste og nok også hurtigste løsning, så er der alligevel en grund til, at alle huse ikke har stålplader på taget. Når man skal vælge nyt tag, så er det nemlig vigtigt, at man overvejer husets stil sammen med det forrige tags stil. Det nye tag skal selvfølgelig matche – ellers kan du risikere at sænke salgsværdien betragteligt.

Nedenunder følger en liste over de forskellige typer af tage, som du kan vælge imellem:

Tegltag

Denne type er en af de mest almindelige i Danmark, og derved også den mest populære, når der skal vælges nyt tag. Denne type er karakteriseret ved dens lange levetid, men også dens pris, der overstiger de fleste andre typer af tage. Læs nærmere om fordelene ved tegltage hos Dansktagbyg.dk.

Ståltag

Ståltag er lette at montere og kan monteres direkte ovenpå et gammel pap- eller eternittag, hvis man allerede har den løsning på sit hus. Ståltag har ikke en lang levetid, men det er til gængæld også væsentligt billigere end for eksempel et tegltag. Læs vores store guide om ståltag på denne side.

Eternittag

Eternittaget ser man ofte på fritidshuse, da denne er en af de billigste, hvis ikke den billigste løsning, hvis man gerne vil have tag over hovedet. Levertiden for denne type lægger på omkring 30 til 40 år.

Betontagsten

Betontagsten vinder i dag ind på grund af dets udseende. Det minder nemlig meget om tegltaget, men adskiller sig herfra ved at være billigere i de fleste tilfælde. Hertil er det også en del lettere af montere denne type tag end et tegltag.

Kan jeg selv lægge mit tag?

Det er ikke ulovligt at lægge sit eget tag, men det kan have nogle ærgerlige konsekvenser i det lange løb, hvis man ikke er 100 % inde i håndværket, når man kaster sig over det. Her nytter det altså ikke at tænke, at man da lige kan spare nogle penge, fordi man jo er ret handy.

Når det kommer til nyt tag, så kræver det en professionel viden om tag og de love, der gælder ved lægningen af det. Det ses nemlig ofte, at tage lagt af amatører får store problemer med fugt både oppe under taget og i indeklimaet. Dette kan altså potentielt være med til at nedsætte dit hus’ salgsværdig betydeligt.

Skal du have nyt tag, så er det altså bedst at få et professionelle øjne til at kigge på det og lægge det, så det holder i mange år fremover.

Få 3 tilbud på nyt tag gratis

Et nyt tag er en stor opgave. I denne artikel har du forhåbentlig fundet noget hjælp i forhold til, hvilke overvejelser du skal gøre dig, inden du beslutter dig for, hvilket tag du skal have.

Men en hel anden sag af opgaven er selve monteringen. Som sagt er dette noget af en mundfuld for én, som ikke er vant til at arbejde med undertag, tagbelægning og så videre. Derfor er det muligt at indhente gratis tilbud på dit nye tag.

Tilbuddene er uforpligtende, og du vil have mulighed for at gå med det tilbud, som passer dig bedst. Du kan finde de 3 gratis tilbud på nyt tag og undertag på 3byggetilbud.dk.

Få tilbud på tag på Sjælland, Fyn og i Jylland

Tilbuddene gælder hvad enten du er bosat i København, Odense eller i Århus i Jylland. Uanset hvor du har bolig henne i Danmark, så er det på 3byggetilbud.dk muligt at hente tilbud hjem til dig, der ønsker en pris på nyt undertag og tagbeklædning.

Tilbuddene er gratis og uforpligtende for dig at hente, og de kan give dig en god idé om den samlede pris, som dit nye tag kommer til at koste.

Hvad end taget befinder sig på Sjælland, Fyn eller i Jylland, så hent dine tilbud her.

Sådan virker 3byggetilbud.dk