Lad ikke regnskabet holde dig tilbage

Fortvivlet mand ved skrivebord med pc

Mange iværksættere går og frygter det med regnskab, og for nogle er frygten endda så stor at de helt springer fra.

Det er rigtig ærgerligt for regnskab er faktisk ikke så svært. Det kan godt virke uoverskueligt at holde styr på alle reglerne om hvad man må trække fra og hvad man ikke må trække fra, hvordan man finder de rigtige beløb til skat og moms osv.

Men teknologien har givet os rigtig mange gode løsninger inden for de sidste par år, og dermed er regnskab også blevet nemt, også for dem der måske ikke har prøvet det før.

Online regnskabssystemer hjælper dig i dag langt hen af vejen med at bogføre korrekt samt at finde de rigtige beløb når der skal afregnes moms osv.

Så har du en iværksætter i maven så lad dig ikke skræmme væk, men spring ud i det, det du ikke kan, lærer du hen af vejen

lommeregner, papir

Hvilket program skal jeg vælge

Priserne på online regnskabsprogrammer er til at overskue, selv for en iværksætter der endnu ikke har den store omsætning, og derudover tilbyder de fleste også en prøveperiode så man kan lære deres system at kende.

Du skal selvfølgelig have et program der passer til dine behov, og du skal ikke betale for mere end du har brug for.

Har du ikke så mange bilag kan du ofte få en bedre pris end hvis dit regnskab er mere omfattende.
Klik her  og se f.eks. mere om regnskabssystemet fra Kerp. En af fordelene hos Kerp er netop at man kan opgradere i takt med at man får behov for det, så man kan altså starte ud med en noget billigere løsning end man kan hos mange andre udbydere.

Bærbar computer med grafer

Jeg kan da ikke selv bogføre!

Det korte svar til den udtalelse er, “Selvfølgelig kan du det.” De fleste online regnskabssystemer i dag er nemlig så smarte at de faktisk laver det meste af arbejdet for dig, og har du alligevel brug for hjælp så er der som regel inkluderet support i dit abonnement. Gør endelig brug af den.

Derudover vil du som iværksætter hurtigt erfare at der findes mange og brede netværk for selvstændige, både online og off-line. Her kan du også altid spørge om hjælp.

Gennem din kommune kan du sandsynligvis også komme på gratis iværksætter kursus eller lignende hvor du måske også får stillet nogle gratis timer til rådighed fra en revisor eller en anden kyndig person der kan vejlede dig om regnskab.

Når alt det er sagt så skal du selvfølgelig bruge dine ressourcer rigtigt, og hvis bogholderiet tager al din tid, kan du ikke udvikle din forretning og så er det bedre at outsource, hvilket også er super nemt når du arbejder i et online regnskabssystem

Efterlad en kommentar